Zavřít reklamu

Všichni uživatelé mohou nejnovější operační systémy od Applu v podobě iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15 využívat již po dobu několika týdnů. Co se týče macOS 12 Monterey, tak na jeho veřejné vydání si ještě nějakou chvíli budeme muset počkat. Až donedávna jsme veškeré zmíněné systémy mohli využívat pouze v rámci beta verzí, ke kterým získali přístup vývojáři a testeři. Novinek je v nových systémech k dispozici opravdu mnoho, nejvíce samozřejmě již tradičně v iOS 15. I když vás Apple letos poprvé nenutí na iOS 15 přejít a zůstat můžete i na iOS 14, tak neexistuje snad jediný důvod, proč byste tak měli činit. Ochuzujete se totiž o mnoho skvělých funkcí.

Jak na iPhone ve Fotkách zobrazit obsah sdílený s vámi

V rámci iOS 15 jsou k dispozici například zbrusu nové režimy Soustředění, přepracovaná aplikace FaceTime či třeba nové funkce v aplikaci Fotky. Co se Fotek týče, tak mezi největší novinku patří bezesporu Live Text, potažmo Živý text, který můžete využít pro převod textu z obrázku do podoby, ve které s ním můžete pracovat. Kromě toho je ale součástí Fotek také nová sekce Sdíleno s vámi, kde se zobrazují veškeré fotografie a videa, které s vámi někdo sdílel skrze aplikaci Zprávy, potažmo skrze iMessage. Tuto sekci můžete najít a zobrazit jednoduše zde:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu s iOS 15 přesunuli do aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodní části obrazovky klepněte na záložku Pro vás.
  • Zde pak sjeďte o kus níže, kde po chvilce narazíte na sekci Sdíleno s vámi.
  • V náhledu se zobrazí obsah, který byl s vámi sdílen naposledy.
  • Klepnete-li na Zobrazit vše, tak se vám zobrazí veškerý s vámi sdílený obsah.

Prostřednictvím tohoto způsobu si tedy na iPhonu ve Fotkách z iOS 15 můžete nechat zobrazit veškeré fotografie a videa, které s vámi někdo sdílel skrze iMessage. Pokud na konkrétní obsah klepnete, tak v horní části obrazovky zjistíte, od koho byl sdílen. Klepnete-li na jméno odesilatele, tak se ihned přesunete do konverzace s ním a budete schopni na vybraný obsah okamžitě reagovat přímou odpovědí. Fotografie a videa sdílená s vámi se samozřejmě automaticky neukládají do knihovny, pokud byste chtěli položku uložit, tak ji stačí rozkliknout, a poté klepnout dole na Uložit sdílenou fotku/video.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více