Zavřít reklamu

Pokud jste v posledních letech z nějakého důvodu hledali korporátní adresu společnosti Apple, našli jste dnes již klasický záznam „Apple Inc., 1 Infinite Loop, Cupertino, CA…“. Adresa Infinite Loop 1 byla adresou společnosti Apple již od roku 1993, kdy byla celá tato nová centrála dokončena. Společnost v ní oficiálně vydržela téměř čtvrt století. Po pětadvaceti letech se však přesouvá jinam a hlavní roli v tom hraje právě dokončovaný Apple Park.

Změna adresy společnosti se udála v minulém týdnu, v souvislosti s uskutečnění valné hromady, která se konala minulou středu. Od pátku je pak změna adresy viditelná i na webu, kde je nově uvedena adresa One Apple Park Way, Cupertino, CA. Jedná se tak o symbolické dokončení gigantického projektu, které značí jeho pomyslné dokončení. Společnost Apple v posledních dvou týdnech dostala oficiální povolení k tomu, že může do nově postavených prostor umísťovat své zaměstnance a dá se tedy očekávat, že se nová centrála během následujících týdnů zaplní.

Celý komplex nazvaný Apple Park společnost vyšel na více než 5 miliard dolarů. Při plné kapacitě by měl pojmout až 12 tisíc zaměstnanců a kromě kancelářských prostor obsahuje také nespočet míst pro zábavu a relaxaci. Kromě centrální budovy se v areálu nachází také Steve Jobs Theater (kde se konají keynote a další podobné akce), několik otevřených sportovišť, fitness centrum, několik restaurací, centrum pro návštěvníky a mnoho doprovodných budov sloužících pro správu objektu a technické zázemí. Samozřejmostí je několik tisíc parkovacích míst.

Zdroj: 9to5mac

.