Zavřít reklamu

Fakt, že jablečná společnost pracuje na svých vlastních chytrých brýlích, je známý již po dobu několika dlouhých měsíců – podobně jako fakt, že pracuje na svých vlastních Arm procesorech. V případě vlastních procesorů už má Apple nemalé zkušenosti, jelikož si tyto čipy navrhuje do svých mobilních zařízení. Co se však týče chytrých brýlí, tak v této oblasti už to kalifornský gigant tak jasné nemá. Čas od času se proto objeví zpráva o tom, že společnost Apple odkoupila nějakou jinou společnost či startup, který  se vývojem chytrých brýlí či headsetů pro rozšířenou realitu zabývá.

V tomto případě se kalifornský gigant rozhodl pro odkoupení společnosti NextVR, která kombinuje virtuální realitu se sportem či třeba hudbou. Díky NextVR mohou uživatelé headsetů pro virtuální realitu od společností PlayStation, HTC, Oculus, Google či Microsoft sledovat jejich oblíbené události. Konkrétně se podařilo společnosti NextVR navázat partnerství s NBA, Wimbledonem, Fox Sports, WWE a dalšími. Kromě toho NextVR disponuje více než 40 patenty, z nichž se některé týkají například upscalingu při streamování videa, což by se mohlo líbit právě Applu.

Společnost NextVR se v minulých letech ocitla v nemalých problémech. V roce 2019 se jí nepodařilo sehnat požadované finance, kvůli čemuž musela propustit 40% svých zaměstnanců. Apple sice akvizici společnosti ještě nepotvrdil, avšak jablečná společnost už má údajně zaměstnávat několik zaměstnanců ze společnosti NextVR. Těmto zaměstnancům bylo navíc řečeno, že se budou muset přestěhovat z jihu Kalifornie do sídla Applu, tedy do Cupertina. Zde budou nejspíše zaměstnanci pracovat na vývoji brýlí či headsetu pro virtuální realitu.

.