Zavřít reklamu

Poslední pracovní den je momentálně už za námi a následuje zasloužený víkendový odpočinek, během kterého dost možná mnozí z vás vyrazí k vodě. Ještě před tím, než úplně vypnete a začnete myslet na příjemné ochlazení u vody věnujte pozornost našemu IT souhrnu, který je tady s vámi každý všední den. Pokud vás zajímá, co se dnes ve světě IT dělo, tak vás můžeme navnadit na únik informací o chystané herní pecce Far Cry 6. V případě, že patříte mezi uživatele Spotify a během dneška jste zjistili, že vám nejde aplikace spustit, tak rozhodně nejste jediní – mohl za to výpadek. Ve třetí novince se společně podíváme na to, kolik se podařilo vybrat peněz na Poldu 7. Vrhněme se tedy přímo na věc.

Únik informací o Far Cry 6

Původně jsme se oznámení pokračování herní série Far Cry, nyní již s pořadovým číslem 6, měli dočkat až v neděli. Bohužel se hernímu studiu Ubisoft nepodařilo pohlídat únik informací, a tak už je nyní prakticky úplně jasné, kdo se stane hlavním záporákem, a o co ve hře vůbec půjde. Za největší únik může hongkongský PlayStation Store, který Far Cry 6 vystavil s popisem, obrázkem, datem vydání a s ostatními informacemi. Podle informací má k vydání Far Cry 6 dojít 18. února 2021 a hlavním záporákem se stane herec Giancarlo Esposito, který ve hře ztvární diktátora.

Far Cry 6 má nabídnout největší herní svět z celé herní série, čehož Ubisoft nejspíše docílí i v případě Assassin’s Creed: Valhalla. Ve Far Cry 6 se dostanete do role Daniho Rojase, se kterým se bude snažit hlavního záporáka připravit o moc nad zemí Yara, která má být inspirovaná Kubou. Far Cry 6 vyjde na PC, Playstation 4 a 5 (s bezplatným upgradem) a samozřejmě také na Xbox. Podrobné informace o šestém pokračování hry Far Cry se dozvíme na konci tohoto týdne, konkrétně v neděli ve 21:00 v rámci živého přenosu od Ubisoftu. Některé pozorné hráče zaujala jizva chlapce, který se nachází na plakátu hry. Tato jizva má stejný tvar jako jizva Vaase z Far Cry 3 – možná se tedy oba tituly budou nějakým způsobem prolínat.

far cry 6 vaas
Zdroj: Twitter/Joey Polanco

Celosvětový výpadek Spotify

Pokud patříte mezi jednoho z více než 250 milionů předplatitelů streamovací služby Spotify a chtěli jste si během dneška pustit vaši oblíbenou hudbu, tak jste měli smůlu. Spotify totiž zasáhl celosvětový výpadek, který začali uživatelé podle portálu DownDetector nahlašovat dnes okolo 12:30. Spotify o výpadku informovalo na svém twitterovém účtu SpotifyStatus, a to kolem 13:00. Pokud jste si v době výpadku chtěli pustit hudbu ze Spotify, tak jste se ani nedostali do aplikace. Pokud jste se ji pokusili spustit, tak se na zlomek sekundy objevilo prostředí aplikace, tak však ale ihned spadla. Takto se to opakovalo dokola až do cca 15:00, kdy došlo k vyřešení problému. Spotify vyřešení problému opět oznámilo na svém Twitteru a uvádí, že pokud mají někteří uživatelé s aplikací Spotify problém, tak se mají ozvat na další účet s názvem SpotifyCares. Momentálně už by mělo být vše v naprostém pořádku a streamovací služba Spotify by měla být znovu 100% dostupná.

Obrovský zájem o hru Polda 7

Když se řekne termín „česká hra“, tak většinu z vás nejspíše napadne Mafia. O této hře, a potažmo i herní sérii, se v posledních dnech mluví víc než dost. Už víme, kdy hra vyjde, zároveň také známe podrobnosti o českém dabingu. Existují však další české hry, které mají velký úspěch a jsou mezi hráči velmi oblíbené. Zmínit lze například herní sérii Polda, která má momentálně celých šest dílů. Před nějakou dobou se začalo mluvit o dalším, tentokrát již sedmém pokračování hry, vývojáři však uvedli, že na vytvoření dalšího pokračování bohužel nemají dostatek financí.

Netrvalo to dlouho a na platformě HitHit vznikla crowdfundingová kampaň, ve které může kdokoliv z nás přispět na vývoj sedmého pokračování hry Polda. Vývojáři od lidí požadovali 400 tisíc korun, což je minimální částka, za kterou může hra vzniknout. Tato částka se však vybrala za několik málo hodin a momentálně už mají na účtě vývojáři ze studia Zima software, kteří za sérií Polda stojí, přes milion korun. Momentálně zbývá do konce kampaně celých 28 dní. Pokud přispějete alespoň 449 korun, tak získáte licenční kód, s jehož pomocí si budete moci po vydání hru Polda 7 zahrát. K dispozici jsou samozřejmě také další odměny, kdy za příspěvek můžete získat tričko, krabicovou verzi hry, podložku pod myš, limitovanou edici hry a mnoho dalšího. Přispět na vývoj hry Polda 7 můžete pomocí odkazu, který přikládám níže.

.