Zavřít reklamu

Po několika letech Apple konečně vyslyšel volání jablíčkářů a kompletně přepracoval design iMacu. Při příležitosti Spring Loaded Keynote jsme se totiž dočkali představení zbrusu nového, 24″ iMacu, který je osazen čipem M1 a je k dostání v hned sedmi barevných variantách. Navzdory tomu ale v nabídce Online Storu stále najdeme starší modely s procesorem Intel.

Samozřejmě není žádným překvapením, že si stále můžeme zakoupit 27″ iMac, jelikož tento kousek stále nebyl ničím nahrazen. Dnes představený model každopádně můžeme považovat za náhradu 21,5″ verze. Apple tedy konkrétně pokračuje v prodeji 27″ iMacu, který je vybaven 10. generací procesorů Intel a grafickými karatami Radeon Pro, přičemž jeho cena startuje na 54 990 Kč, a nejmenšího, 21,5″ modelu se 7. generací zmiňovaných procesorů a integrovanou grafickou kartou Intel Iris Plus s cenou 33 990 Kč. Z toho můžeme usoudit, že nejmenší kousek Apple zanechal ve své nabídce jakožto nejlevnější iMac, který je momentálně k dostání.

Pravdou ale je, že nejmenší, 21.5″ iMac s Intelem, je před očima zákazníků skrytý. Pokud byste po něm z jakéhokoliv důvodu chtěli sáhnout, tak je prvně nutné přejít do záložky s 27″ iMacem, a poté v horní části obrazovky klepnout na 21.5″ variantu. Uvidíme tedy, zdali Apple tento model brzy z webu skryje, anebo zdali bude k dispozici nadále. Předobjednávky nového 24″ iMacu s čipem M1 odstartují již 30. dubna, přičemž produkt bude k dostání od zhruba poloviny května. Internetem navíc proletěly spekulace, že náhrada 27″ modelu by mohla přijít letos v létě.

.