Zavřít reklamu

Na začátku tohoto týdne jsme se po několikaměsíční odmlce stali svědky představení nových produktů od Applu. Kalifornský gigant konkrétně přišel s lokalizačními přívěšky AirTags, novou generací Apple TV, přepracovanými iMacy a vylepšenými iPady Pro. I přesto, že se k těmto novým produktům našly určité výhrady, tak se na druhou stranu rozhodně nejedná o propadáky. Největších změn se bezesporu dočkal nový iMac, jenž je kompletně přepracovaný. Ten je k dispozici v sedmi barevných variantách a Apple pro každou z nich připravil nové tapety.

S novými tapetami Apple přichází vždy, když představí nějaký nový produkt. Potvrdil to mimo jiné také příchod fialového iPhonu 12, ze kterého už jsme vám dvojici nových tapet zprostředkovali. Ani v případě nových 24″ iMaců tomu však nebylo jinak a jablečná společnost k nim přichystala celkově čtrnáct nových tapet – tento počet kvůli sedmi zbarvením s tím, že je k dispozici světlá a tmavá varianta tapety. Jestliže se vám nové iMacy líbí a chystáte se je předobjednat, popřípadě pokud se prostě chcete naladit na barevnou vlnu jablečných počítačů, tak si tyto nové tapety můžete stáhnout – stačí klepnout na odkaz níže. Z odkazu si tapetu vyberterozklikněte, poté na ni klepněte pravým tlačítkem a obrázek uložte. Nakonec se přesuňte tam, kde jste obrázek uložili, klepněte na něj pravým tlačítkem a zvolte Nastavit obrázek na ploše.

Tapety z nových iMaců (2021) stáhnete zde

V minulých dnech a hodinách se na našem magazínu objevilo již několik různých článků, ve kterých jsme vám zprostředkovali prakticky veškeré informace o nejnovějších počítačích od Applu – pokud vás zajímá více, rozhodně si je přečtěte. V tomto odstavci můžeme jen rychle vypíchnout to nejdůležitější. Nový iMac má úhlopříčku 24″ a rozlišení 4.5K. Dobrou zprávou je, že velikostně není o nic větší než původní 21.5″ model – Apple tak zopakoval podobný krok jako u 15″ MacBooku Pro, jenž přetvořil v 16″ MacBook Pro. Celý stroj pohání čip M1 z rodiny Apple Silicon, se kterým Apple poprvé přišel na konci minulého roku. Přepracovaní se dočkala také přední kamera, jenž má rozlišení 1080p, reproduktory a mikrofony. V základní konfiguraci vychází 24″ iMac na 37 990 Kč, při konfiguraci si můžete zvolit velikost operační paměti a úložiště.

.