Zavřít reklamu

Ve středu večer našeho času Apple vypustil očekávanou finální verzi iOS 4.3, který již byl několik měsíců v testování vývojářů a přináší několik zajímavých změn a novinek. iOS 4.3 je kompatibilní s iPhonem (3GS, 4), iPodem touch (3. a 4. generace) a iPadem (1 a 2). Nový operační systém můžete stahovat v iTunes, update je stejný build jako Golden Master verze, kterou před týdnem získali vývojáři.

O většině novinek jsme vás již na Jablíčkáři informovali, tak si alespoň shrňme, co vás může v iOS 4.3 nově překvapit a nemine:

Personal Hotspot

  • sdílení internetového připojení na iPhone 4 až pro pět dalších zařízeních (kombinace až 3 přes WiFi, 3 přes Bluetooth a 1 přes USB; operátoři mohou mít omezení na počet zařízení)

iTunes Home Sharing

  • sdílení iTunes knihovny, tedy hudby a videí a dalších, z Macu nebo PC přes WiFi na iPhone, iPad, nebo iPod touch

Vylepšené AirPlay

  • pomocí AirPlay můžete na vaší televizi bezdrátově přehrávat obsah z iPhonu, iPadu, nebo iPodu touch. Nově můžete okamžitě sdílet fotografie a videa, které právě pořídíte, webové stránky a povolen je přístup aplikacím třetích stran. Na Apple TV lze rovněž přehrávat prezentace se skvělými efekty

Rychlejší Safari s novým Apple Nitro JavaScript enginem

  • prohlížeč by měl být dvakrát rychlejší než v iOS 4.2

Nové nastavení

  • možnost nastavení opakování upozornění pro nové textové zprávy
  • boční tlačítko na iPadu může nyní sloužit buď pro vypnutí/zapnutí zvuku nebo zámek rotace displeje

Vývojáři nový operační systém okamžitě dopodrobna prozkoumali a přišli se zajímavým zjištěním. Jednak vychází iOS 4.3 ve třech různých verzích pro iPad, což je kvůli WiFi, GSM a CDMA variantě pochopitelné. Zároveň však vnitřní dokumenty naznačují, že nový iPhone 5 by měl být stejně jako iPad 2 osazen Apple A5 čipem.

.