Zavřít reklamu

Spojení Apple a hudba není jen o jeho streamující platformě a sluchátcích AirPods, ale také značce Beats. A právě ta nově představila model TWS sluchátek Beats Fit Pro, který je zaměřen přímo proti AirPodům Pro. Jen má nižší cenu a pro někoho také líbivější design. 

Vzhled a design 

AirPods Pro Apple představil již 30. října 2019. Jedná se tedy již o více dva roky staré zařízení, které na svého nástupce stále čeká. Oproti klasickým AirPodům zde společnost vsadila na špuntovou konstrukci a trochu menší zahnuté nožky. I díky bílé barvě je zde však rukopis Applu jasně patrný. Beats Fit Pro sice také přinášejí pro značku typický design, ale v nudě toho bílého příslušenství Applu se jistě jedná o příjemné zpestření.

Konstrukce sluchátka je zde navíc zcela odlišná. Ano, jsou to špunty, ale nemají typické nožky AirPodů, místo kterých nabízejí tzv. křidélka do ucha, která jsou ohebná, aby se ideálně přizpůsobila. Zde je však třeba poznamenat, že ne všem uživatelům to musí být příjemné. Nabízí se hned ve čtveřici barev, tedy černé, bílé, šedé a fialové. I ony pak v balení nabízejí tři různé velikosti silikonových nástavců, aby sluchátka přesně sedla do vašeho sluchovodu.

Rozměry a hmotnost Beats Fit Pro vs. AirPods Pro: 

Sluchátko 

  • Výška: 19 mm × 30,9 mm 
  • Šířka: 30 mm × 21,8 mm 
  • Tloušťka: 24 mm × 24,0 mm 
  • Hmotnost: 5,6 g × 5,4 g 

Nabíjecí pouzdro 

  • Výška: 28,5 mm × 45,2 mm 
  • Šířka: 62 mm × 60,6 mm 
  • Tloušťka: 62 mm × 21,7 mm 
  • Hmotnost: 55,1 g × 45,6 g 

Funkce 

Design je to, co oba modely od sebe odliší nejvíc. Co se týče jednotlivých funkcí, jsou si sluchátka podobná skoro jako vejce vejci. I když Beats mají jedno eso v rukávu, protože jsou plně kompatibilní i s platformou Android. Oba modely tedy disponují čipem H1, takže oba také zvládají příkazy Siri a jsou integrovány do platformy Najít. Spolu s tím nechybí ani automatické přepínání mezi používanými zařízeními.

Díky špuntové konstrukci tedy novinka disponuje i aktivním potlačením hluku s režimem propustnosti, nechybí jí ani prostorový zvuk a odolnost proti potu a vodě dle IPX4. Stejné je i samo ovládání pomocí snímače, který je zde schován do loga značky. S jeho pomocí tak spouštíte a zastavujete přehrávání, přijímáte nebo ukončujete hovory, posouváte se o stopu dopředu nebo zpět a dlouhým jeho tisknutím přepínáte režimy potlačení hluku a propustnosti. I zde jsou pak přítomny duální mikrofony, které přesně zaměří váš hlas, zatímco digitální procesor eliminuje vnější hluk a vítr, takže je čistý a pro druhou stranu snadno slyšitelný. 

Baterie 

Výdrž baterie Beats Fit Pro: 

  • Až 6 hodin poslechu na jedno nabití 
  • Až 7 hodin poslechu na jedno nabití při vypnutém aktivním potlačování hluku a propustnosti 
  • S nabíjecím pouzdrem více než 24 hodin poslechu 
  • Za 5 minut se sluchátka v nabíjecím pouzdře nabijí zhruba na hodinu poslechu 

Výdrž baterie AirPods Pro: 

  • Až 4,5 hodiny poslechu na jedno nabití 
  • Až 5 poslechu na jedno nabití při vypnutém aktivním potlačování hluku a propustnosti 
  • S nabíjecím pouzdrem více než 24 hodin poslechu 
  • Za 5 minut se sluchátka v nabíjecím pouzdře nabijí zhruba na hodinu poslechu 

Aby se baterie šetřila, tak novinka také poskytuje automatické přehrávání/pozastavení prostřednictvím optických senzorů a pohybových akcelerometrů. Vlastní akustická platforma pak má poskytovat silný a vyvážený zvuk. Jak budou ale skutečně hrát, se ukáže až po prvním testování a především srovnávání. Pouzdro se poté nabíjí skrze USB-C kabel, který najdete v balení. O bezdrátovém nabíjení se společnost nezmiňuje.

Cena 

Je pravda, že na oficiálních stránkách sluchátek, stejně jako v Apple Online Store, není přítomna zmínka o funkcích zpřístupnění pomáhajících lidem s postižením. Jedná se o živý poslech, zesílení konverzace a vlastní nastavení zvuku ve sluchátkách a jejich přizpůsobení. Toto tedy bude stále unikátní výhradně pro AirPody Pro. 

V českém Apple Online Store ještě novinku nenajdete, takže je otázka, jaká bude česká cena. Ta americká je ale stanovena na 199,99 dolarů, což je o 50 dolarů méně než v případě AirPodů Pro. Kdybychom tedy udělali přepočet na českou cenu, mohly by se Beats Fit Pro pohybovat těsně pod hranicí šesti tisíc Kč. AirPody Pro u nás seženete za 7 290 Kč. 

.