Zavřít reklamu

I když popularita Netflixu v poslední době mírně poklesla, stále ho sledují stovky milionů uživatelů po celém světě, a to jak na chytrých televizích, tak také na mobilních zařízeních, ať už chytrých telefonech, tabletech, nebo noteboocích. Sledování přes mobilní data ale může být problematické, obzvlášť pokud nemáte neomezený tarif. Naštěstí existuje hned několik jednoduchých triků, jak data šetřit a vyhnout se tak nepříjemnému překročení FUPu.

Stahování obsahu do zařízení

Plánujete cestu někam, kde nebude dostupná Wi-Fi? Žádný problém! Stačí si před cestou stáhnout oblíbené filmy a seriály do telefonu nebo tabletu a sledovat je v sekci Stažené pořady i bez internetového připojení. V tomto případě máte možnost zvolit si i kvalitu videa, čímž ovlivníte, kolik úložného prostoru stažené tituly zaberou.

Funkce úspory dat v mobilní aplikaci

V mobilní aplikaci Netflix otevřete svůj profil a klepněte na Nastavení aplikace. V sekci Využití mobilních dat aktivujte funkci Úspora dat. Tím se zoptimalizuje přehrávání a sníží se spotřeba dat.

Úprava nastavení ve webovém rozhraní

Nejúčinnějším způsobem, jak šetřit data na Netflixu, je upravit nastavení ve webovém rozhraní. Na webu Netflixu se proklikněte do svého profilu a vyberte Nastavení účtu. V sekci Profil najděte svůj profil a rozbalte Nastavení přehrávání. Zde si můžete zvolit, kolik dat Netflix bude spotřebovávat:

  • Nízké: Základní kvalita videa a audia, cca 0,3 GB za hodinu
  • Střední: Standardní kvalita videa a audia, cca 0,7 GB za hodinu
  • Vysoké: Nejvyšší kvalita videa a audia (u HD až 3 GB za hodinu, u UHD až 7 GB za hodinu)

Kromě výše uvedených tipů je vhodné zmínit, že Netflix automaticky přizpůsobuje kvalitu videa tak, aby odpovídala vašemu internetovému připojení. To znamená, že pokud máte pomalé připojení, Netflix automaticky sníží kvalitu videa, aby se předešlo přerušování obrazu. Pokud naopak máte rychlé internetové připojení, Netflix vám automaticky nabídne nejvyšší dostupnou kvalitu videa.

S trochou snahy a těmito tipy se vám podaří sledovat Netflix na mobilním zařízení, aniž byste se museli bát vyčerpání datového balíčku.

.