Zavřít reklamu

Apple včera vydal iOS 18 a všichni znají jeho největší novinky, mezi které patří větší možnosti uspořádání plochy, změna barvy ikon, personalizace Ovládacího centra nebo aplikace Hesla. Nový systém toho ale přináší více a zde najdete 5 méně profláknutých novinek iOS 18. 

Hudba 

V aplikaci Hudba změnil Apple záložku Procházet na záložku Nový. V ní budete dostávat informace o novinkách a významných událostech, které jsou vybrané redaktory služby Apple Music a šité na míru právě vám. Každý by zde měl mít zobrazený obsah jiný a podle jeho preferencí poslechu. Najdete zde novinky, nejnovější songy, nová vydání, nejnovější přírůstky atd. Editoři zde tedy vybírají položky, které mohou být uváděny napříč všemi žánry, ale chytré algoritmy vám předkládají jen ty, které by vás mohly zajímat.

Svítilna 

Až dosud fungovala svítilna v iPhonech tak, že jste ji mohli zapnout nebo vypnout a v Ovládacím centru měnit její intenzitu. Nyní ale v iPhonech s Dynamic Islandem dostává nové rozhraní i možnosti ovládání. Po její aktivaci se totiž kolem Dynamic Island zobrazí rozhraní, ve kterém můžete přejetím prstu ze strany na stranu určovat šířku paprsku. Přejetím prstu nahoru a dolů upravíte sílu světla.

Herní režim 

Pokud na iPhonu s iOS 18 spustíte hru, zobrazí se vám banner s názvem Herní režim. Když na něho klepnete, můžete jej zapnout/vypnout, ale také blíže určit. Jde o to, že se zapnutým režimem se minimalizuje aktivita zařízení na pozadí, čímž se hře poskytne maximum výkonu a dalších prostředků. Herní režim také dramaticky snižuje latenci zvuku s AirPods a bezdrátových herních ovladačů.

Herní režim 1

Nastavení 

V Nastavení se toho po vizuální stránce změnilo docela hodně. Apple zde přeskládal nabídky a úplně dole všechny aplikace schoval do jedné záložky. Jinak vypadá i volba Obecné, které je o poznání přehlednější.

Zamčená obrazovka 

To hlavní se sice kolem zamčené obrazovky událo s iOS 17, nicméně nyní nám Apple dává jednu drobnou novinku, která je užitečnější, než na první pohled vypadá. Můžete totiž změnit funkcionalitu zkratek pro Svítilnu a Fotoaparát. Dát si sem můžete prakticky všechno, co do Ovládacího centra.

.