Zavřít reklamu

Součástí aktualizace iOS 7.1.1, která vyšla koncem minulého měsíce, bylo vylepšení rozpoznávání otisku prstu pro Touch ID. Apple uvnitř svého systému skutečně pozměnil chování čtečky otisku prstu a pokud si necháte otisk nyní naskenovat znovu, bude Touch ID fungovat rychleji a spolehlivěji.

Velice detailní rozbor, jak funguje Touch ID pod iOS 7.1.1, zveřejnil na serveru Reddit uživatel iOSecure, jenž čerpal z dokumentů Applu.

Jak tedy funguje Touch ID v praxi? Nejprve pořídí sken vašeho prstu o velikosti 55 na 55 pixelů a rozlišení 500 pixelů na palec, data pošle do zabezpečené vyrovnávací paměti blízko RAM a jakmile jsou data převedena na vektory a přeposlány do zabezpečeného prostoru v levé horní části čipu A7, jsou okamžitě smazány. Čtečka skenuje vnitřní vrstvu kůže, aby se v případě, že máte na prstu například miniaturní řezy, předešlo ztrátě přesnosti.

V iOS 7.1.1 bylo fungování Touch ID pozměněno. Zařízení si nyní vytvoří několik skenů při každém přiložení prstu během nastavování, aby pak pomocí speciálního algoritmu bylo schopné předvídat potenciální chyby. V předchozích verzích iOS si Touch ID vytvářelo vždy jen jeden snímek v každé poloze. To znamenalo, že když jste při prvotním nastavování neprovedli úplně ideální naskenování, museli jste ho dříve či později dělat znovu, aby odemykání fungovalo bez problémů. V iOS 7.1.1 je tento problém vyřešen a iPhone 5S navíc nyní potřebuje provádět mnohem menší počet kalkulací, což zrychluje odemykání přístroje.

Pokud jste po instalaci iOS 7.1.1 ještě neprovedli opětovné nastavení otisku prstu, v Nastavení > Obecné > Touch ID & Zámek dosavadní záznamy smažte a naskenujte si svůj prst znovu. Výsledkem by mělo být mnohem rychlejší odemykání telefonu a také menší pravděpodobnost selhání.

.