Zavřít reklamu

V App Storu najdeme mnoho aplikací zaměřených na fitness, tedy měření sportovních výkonů a dalších dat. Jednu z těch nejpopulárnějších – Runtastic – se nyní rozhodl koupit německý gigant se sportovním oblečením Adidas. Za Runtastic měl zaplatit 239 milionů dolarů, téměř šest miliard korun.

„Připojení se ke skupině Adidas mě dělá pyšným a šťastným zároveň,“ uvedl k akvizici výkonný ředitel a spoluzakladatel Runtasticu Florian Gschwandtner. „Jsem extrémně pyšný na celý Runtastic tým, který neuvěřitelně tvrdě pracoval, aby měl Runtastic globální úspěch.“

Uživatelé populární fitness aplikace se nemusejí obávat, že by se snad měl život Runtasticu po přechodu pod křídla Adidasu blížit ke konci. „Máme mnoho dalších nápadů, produktů a optimalizací, na kterých pracujeme, a neplánujeme v nejbližší době přestat,“ ujistil Gschwandtner.

Všichni ze čtyř spoluzakladatelů Runtasticu zůstanou i nadále ve firmě a budou provozovat Runtastic v rámci Adidasu jako samostatnou jednotku. Adidas zajistí Runtasticu především důležité investice nutné pro další rozvoj a také možný přístup ke slavným sportovcům.

Rakouský Runtastic skutečně patří k těm nejoblíbenějším fitness aplikacím v App Storu. Jeho aplikací se stáhlo více než 140 milionů a registrovaných uživatelů je přes 70 tisíc. Vedle vlajkové aplikace Runtastic nabízí firma ještě přes 20 dalších fitness produktů.

Zdroj: Apple Insider, Blog Runtastic
.