Zavřít reklamu

Apple je jeden z mála technologických gigantů, který dělá vše pro bezpečnost a ochranu soukromí všech jablíčkářů. Dokazuje nám to neustále, a to například novými funkcemi, které ochranu soukromí zajišťují, popřípadě relativně čistou minulostí z hlediska úniků dat – například s takovou společností Meta se Apple vůbec nemůže rovnat. Kalifornský gigant si rozhodně získal důvěru většinu uživatelů a rozhodně by bylo hloupé, kdyby nějakým způsobem došlo k porušení. Několika nových funkcí z oblasti ochrany soukromí a zabezpečení jsme se dočkali také v systému iOS 16 a v tomto článku se na jednu z nich podíváme.

Jak na iPhone aktivovat Režim blokování

Jednou z hlavních nových funkcí zabezpečení v iOS 16 je Režim blokování. Ten je konkrétně určen všem společensky významným a ostatním uživatelům, u kterých existuje velká pravděpodobnost toho, že by se mohli stát oběťmi hackerského útoku. Podobní uživatelé ve svém iPhonu často shromažďují různá důležitá data, která by se za každou cenu neměla dostat do nesprávných rukou.  iPhone sám o sobě už je bezpečný dost, Režim blokování však zajistí, že se z něj stane kompletně nedobytný hrad, avšak samozřejmě se ztrátou některých funkcí. Postup pro jeho aktivaci je následující:

  • Prvně na vašem iPhonu otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže a otevřete sekci Soukromí a zabezpečení.
  • Následně se v této sekci přesuňte úplně dolů, kde rozklikněte kolonku Režim blokování.
  • Pak už jen stačí, abyste klepnuli na tlačítko Zapnout režim blokování.
  • Nakonec se vám zobrazí informace o režimu a jeho aktivaci potvrdíte stisknutím Zapnout režim blokování.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 aktivovat speciální Režim blokování, který jej dokáže ochránit před všemožnými útoky hackerů. Jak jsem ale zmínil výše, tak aktivací tohoto režimu dojde k deaktivaci mnoha základních funkcí iPhonu – zmínit lze třeba blokaci příloh ve Zprávách, nemožnost volání přes FaceTime s neznámými uživateli, vypnutí některých funkcí v Safari apod. Všechna tato omezení se vám zobrazí právě po klepnutí na Zapnout režim blokování, takže můžete zvážit, zdali opravdu chcete aktivaci provést. Režim je to tedy razantní, avšak zaručí stoprocentní bezpečí.

Redaktor (nejen) magazínu Jablíčkář, kterého baví informační technologie všeobecně. Kromě práce jsou jeho vášní také sportovní automobily. O společnosti Apple píše již několik let a život bez jablečných produktů už si nedovede představit.

Všechny články autora

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více



.