Zavřít reklamu

Pokud zachytíte nějakou fotografii, tak byste měli vědět, že se do ní mimo jiné ukládá nespočet různých dat. Konkrétně se jedná o tzv. metadata, tedy data o datech, v tomto případě data o fotografii. V rámci těchto metadat se můžete dočíst například o tom, čím byla fotografie pořízena, jaký byl využit objektiv, jak byl samotný fotoaparát nastaven a další. Kromě toho se, pokud to zařízení podporuje, do metadat ukládá také místo, na kterém byla fotografie zachycena. iPhone tuto funkci nabízí, díky čemuž můžete fotografie podle místa zachycení vyhledávat. Ne každému tohle ale musí vyhovovat, například pokud se rozhodnete fotky sdílet. Jak tedy ukládání polohy do fotografií na iPhone deaktivovat?

Jak na iPhone deaktivovat ukládání polohy do fotografií

V případě, že se rozhodnete pro deaktivaci ukládání polohy do zachycených snímků, tak se nejedná o nic extra složitého. Postup je v tomto případě následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iOS zařízení otevřeli nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde vyhledejte a klepněte na kolonku Soukromí.
  • Na další stránce poté nahoře klepněte na řádek Polohové služby.
  • Tímto se ocitnete v nastavení polohových služeb, kde sjeďte níže k seznamu aplikací.
  • V tomto seznamu aplikací nyní najděte tu s názvem Fotoaparát a klepněte na ni.
  • Zde už jen stačí, abyste v kategorii Přístup k poloze zaškrtnuli možnost Nikdy.

Výše uvedeným způsobem tedy docílíte toho, že se do zachycených fotografií nebudou ukládat data o poloze. Berte však na vědomí, že se tento postup vztahuje pouze na nativní aplikaci Fotoaparát. Pokud například pro focení využíváte jinou aplikaci třetí strany, například kvůli podpoře režimu RAW na starších jablečných telefonech, tak je nutné provést stejný postup jako je uvedeno výše, avšak namísto aplikace Fotoaparát vyberte tu, kterou k focení využíváte. Přímo u ní poté zakažte přístup k polohovým službám.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více