Zavřít reklamu

Fotografie, videa a další data, můžete v rámci iOS sdílet všemi možnými způsoby. Ke sdílení můžete využít například nativní aplikaci Zprávy, popřípadě lze fotografii sdílet přes Messenger, WhatsApp, anebo třeba AirDrop atd. Pokud se rozhodnete snímek sdílet klasickým způsobem, tak uživatel, který od vás fotografii obdrží, nebude schopen žádným způsobem zjistit, jaké úpravy jste provedli. Zkrátka a jednoduše: tak, jak fotografii pošlete, tak ji druhá strana uvidí. V některých případech byste ale možná chtěli, aby si druhá strana mohla případné úpravy zobrazit a popřípadě fotografii vrátit do původního stavu před úpravami. I tohle je v rámci iOS a iPadOS možné.

Jak na iPhone sdílet fotku s úpravami a metadaty

Pokud byste chtěli na vašem iPhonu či iPadu sdílet fotografii společně s historií úprav a původními metadaty, tak se nejedná o nic složitého. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste přešli do aplikace Fotky, kde si najděte konkrétní snímek, který chcete sdílet.
  • Jakmile tak učiníte, tak si fotografii klasickým způsobem rozklikněte.
  • Po rozkliknutí, kdy se fotka zobrazí přes celý displej, klepněte vlevo dole na ikonu sdílení.
  • Nyní věnuje pozornost horní části obrazovky, kde pod počtem vybraných fotek klepněte na Volby >.
  • Tímto se zobrazí nové okno, ve které si můžete nastavit určitou formu sdílení vybraných fotografií.
  • Chcete-li fotku sdílet s historií úprav a původními metadaty, tak zaškrtněte možnost Všechna data fotek.
  • Nakonec klepněte vpravo nahoře na Hotovo a fotografii prostřednictvím AirDropu sdílejte.

Pomocí výše uvedeného postupu tedy můžete v rámci iOS či iPadOS sdílet jakoukoliv fotografii (či video) s historií úprav a původními informacemi. Nutno však podotknout, že aby došlo k přenesení všech těchto původních dat, tak je nutné, aby byly soubory sdílené přes AirDrop. V případě, že je přenesete jiným způsobem, například přes Messenger, WhatsApp či jinou podobnou aplikaci, tak se historie úprav a původní metadata nepřenesou. Kromě toho si ve výše uvedené sekci můžete nastavit skrytí místa vyfocení a zvolit, jakým způsobem budou soubory sdíleny – klasicky nebo jen jako odkaz na iCloud.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více