Zavřít reklamu

Před několika dlouhými měsíci proběhla internetem zpráva, která zaskočila nejednoho technologického nadšence. Ukázalo se, že největší technologičtí giganti, tj. například Microsoft, Amazon či Google, avšak také Apple, přistupují k uživatelským datům, která jsou vytvořena prostřednictvím Siri. Konkrétně měli pracovníci těchto společností vyloženě poslouchat příkazy uživatelů, dokonce se objevily zprávy o tom, že bylo možné zařízení odposlouchávat i v případě, že Siri nebyla aktivní. Některé společnosti s tím nic moc neudělaly, avšak Apple přišel s celkem zásadními opatřeními, aby se to už neopakovalo. Primárně „vyhodil“ veškeré zaměstnance, kteří tímto způsobem nepovoleně odposlouchávali zařízení, sekundárně pak došlo ke změnám, díky kterým máte lepší kontrolu nad svými uživatelskými daty, které vzniknou při využívání Siri.

Jak na iPhone smazat veškerá data Siri ze serverů Applu

V případě, že využijete Siri, tak se většina příkazů zpracovává na serverech Applu – i proto je nutné, aby zařízení, které využívá Siri, bylo připojeno k internetu. Pravdou je, že nejnovější iPhony už zvládnou některé základní požadavky provést i offline, avšak ty složitější stále nikoliv. Požadavky se tedy odesílají na servery Applu s tím, že některá data na nich zůstanou uložená. Jablečná společnost po výše zmíněném skandálu přišla s možností, díky které si všechna tato data ze serverů Applu můžete nechat odstranit. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak přejeďte níže, kde rozklikněte kolonku Siri a hledání.
  • Následně lokalizujte kategorii Požadavky na Siri, kde otevřete Historie Siri a diktování.
  • Tady stačí, abyste klepnuli na možnost Smazat historii Siri a diktování.
  • Akci nakonec stačí potvrdit klepnutím na Smazat historii Siri a diktování ve spodní části obrazovky.

Pomocí výše uvedeného postupu je možné na vašem iPhonu jednoduše ze serverů Applu smazat veškerá data Siri, popřípadě také diktování. Apple uvádí, že jsou tato data využívána k vylepšování Siri, avšak pokud máte obavy z jejich zneužití, tak rozhodně možnost pro smazání využijte. Kromě toho je možné přímo nastavit, aby se žádná data Siri na servery Applu neodesílaly. Stačí přejít do Nastavení → Soukromí → Analýza a vylepšování, kde deaktivujte možnost Vylepšování Siri a Diktování. Tuto možnost je možné deaktivovat i při prvotním nastavování iPhonu.

Redaktor (nejen) magazínu Jablíčkář, kterého baví informační technologie všeobecně. Kromě práce jsou jeho vášní také sportovní automobily. O společnosti Apple píše již několik let a život bez jablečných produktů už si nedovede představit.

Všechny články autora

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více



.