Zavřít reklamu

Neexistuje jediný technologický gigant, který by o vás nesbíral nějaká uživatelská data. Na sběru dat o uživatelích není nic extra špatného – většina společností je využívá především pro zlepšování svých služeb. Všechna soukromá uživatelská data by měla být bezpečně uložena na serverech a nikdo by k nim neměl mít absolutně žádný přístup. Občas však dojde k prolomení serverů, čímž se data dostanou na veřejnost, některé společnosti pak s těmito daty obchodují. Pokud se na tyto nekalé praktiky přijde, tak společnost zaplatí určitou pokutu a jede se dál od znova, jako by se nic nestalo. I proto někteří uživatelé svá data ze serverů kompletně mažou, pokud ta možnost tedy existuje. I Google uživatelská data sbírá, například ty o poloze – v tomto článku se podíváme, jak je odstranit, a jak jejich sběr vypnout.

Jak na iPhone smazat veškerá polohová data, která o vás sbírá Google

Pokud jste se z nějakého důvodu rozhodli pro smazání veškerých polohových dat, která o vás sbírá společnost Google, tak si prvně nainstalujte aplikaci Google Maps. Pokud tuto „podmínku“ splňujete, tak pokračujte následovně:

  • Prvně aplikaci Google Maps klasickým způsobem spusťte.
  • Jakmile tak učiníte, tak vpravo nahoře klepněte na ikonu vašeho profilu.
  • Poté se otevře rozbalovací menu, ve kterém klepněte na možnost Vaše data v Mapách.
  • Tímto se zobrazí nové okno, ve kterém o něco níže věnujte pozornost kategorii Historie polohy.
  • V rámci této kategorie klepněte na tlačítko Zobrazit a smazat aktivitu.
  • Nyní se zobrazí prostředí Google Maps, kde pravo nahoře klepněte na ikonu tří teček.
  • Ve spodní části obrazovky se objeví menu, ve kterém rozklikněte kolonku Nastavení.
  • Na další obrazovce pak sjeďte níže a klepněte na možnost Smazat celou historii polohy.
  • Nyní zaškrtněte políčko Ano, chci informace smazat, a poté klepněte na tlačítko Smazat.

Pokud nechcete, aby o vás Google další polohová data sbíral, tak můžete nastavit automatické mazání těchto dat po určitém intervalu, anebo můžete sbírání polohových dat úplně vypnout. V tomto případě na hlavní stránce Google Maps klepněte vpravo nahoře na ikonu vašeho profilu, a poté na možnost Vaše data v Mapách. Zde pak stačí rozkliknout kolonku Historie polohy. Tady už můžete funkci Historie polohy kompletně deaktivovat, popřípadě můžete rozkliknout kolonku Automatické mazání a nastavit si dobu, po které se data o poloze automaticky smažou.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více