Zavřít reklamu

Pokud kromě magazínu Jablíčkář.cz sledujete také náš sesterský magazín Letem světem Applem, tak jste si včera mohli všimnout článku, ve kterém jsme se věnovali 5 tipům v aplikaci Signal, které by měl znát každý uživatel této aplikace. Čas od času tyto články s tipy a triky propojujeme s tím, že se 5 triků objeví na jednom magazínu a dalších 5 pak na tom druhém. I v tomto případě tomu nebude jinak – první článek s tipy a triky si můžete rozkliknout pomocí odkazu níže, další triky pak naleznete v tomto článku. Vrhněme se tedy přímo na věc.

Nastavení notifikací

Signal patří v současné době mezi jednu z nejbezpečnějších aplikací, které můžete pro chatování využít. Hlavní je, že využívá koncové šifrování, což bohužel mnohé ostatní komunikátory nikoliv. Aplikaci Signal si každopádně můžete překopat k obrazu svému tak, aby se stala ještě více bezpečnou, a aby chránila vaše soukromí. Nastavit si můžete například to, jakým způsobem se budou zobrazovat notifikace z aplikace. Ve výchozím nastavení se zobrazí jméno kontaktu, obsah zprávy a akce, což není úplně vhodné. Chcete-li si notifikace překopat, tak na domovské obrazovce aplikaci klepněte vlevo nahoře na ikonu vašeho profilu. Poté otevřete sekci Oznámení, kde se v kategorii Obsah notifikace přesuňte do možnosti Zobrazit. Zde si můžete nastavit zobrazení notifikace.

Náhledy v přepínači aplikací

Pokud na vašem iPhonu otevřete přepínač aplikací, tak se zobrazí veškeré aplikace naskládané vedle sebe. Tato funkce je samozřejmě skvělá, jelikož se díky ní můžete rychle přepínat mezi aplikacemi. Každopádně se v náhledu těchto aplikací zobrazuje také obsah, což není v případě Signalu úplně ideální. Kdokoliv, kdo by si na vašem telefonu otevřel přepínač aplikací, by se prostřednictvím náhledu mohl podívat na vaše poslední zprávy. Naštěstí i na tohle vývojáři mysleli a přidali funkci, pomocí které lze náhled aplikace Signal v přepínači aplikací deaktivovat. Stačí, abyste na hlavní stránce Signalu klepli vlevo nahoře na ikonu vašeho profilu. Poté se přesuňte do Soukromí, kde stačí sjet o kus níže a aktivovat funkci Ochrana obrazovky.

Obrázek, který lze vidět jen jednou

Kromě klasických zpráv můžete prostřednictvím aplikace Signal posílat také obrázky, fotografie, dokumenty a další data. Čas od času se ale můžete ocitnout v situaci, kdy potřebujete nějaký obrázek odeslat takovým způsobem, aby jej druhá strana viděla pouze jednou. I takovou funkci můžete v rámci Signalu využít. Budete-li někdy v budoucnu potřebovat odeslat obrázek, které se má zobrazit pouze jednou, tak prvně přejděte do samotné konverzace, kde chcete obrázek sdílet. Poté si klasicky obrázek najděte a klepněte na něj. Jakmile se zobrazí nástroje pro úpravu před odesláním, tak v levém dolním rohu věnujte pozornost ikoně kulaté šipky se znakem nekonečna. To značí, se fotografie bude k dispozici druhé straně napořád. Pokud však na tuto ikonu klepnete, tak se nekonečno změní na 1. To znamená, že fotografie bude k dispozici pouze pro jedno zobrazení, poté se automaticky smaže.

Přenášení hovorů na servery Signalu

V rámci aplikace Signal můžete kromě chatování také volat, což se hodí v případě, že potřebujete s někým něco rychle a bezpečně vyřešit. Pokud každopádně chcete mít klidné spaní bez myšlenek na to, že vás někdo mohl odposlouchávat, tak byste si měli aktivovat funkci Přenášení hovorů. Tato funkce se stará o to, že automaticky každý hovor bude přenášet skrze servery aplikace Signal. To znamená, že se nikdo žádným způsobem nedozví vaši IP adresu. Namísto ní totiž uvidí IP adresu serveru Signalu, takže získáte ochranu navíc. Jedinou nevýhodou je, že se bohužel lehce sníží kvalita hovoru. Chcete-li tuto funkci aktivovat, tak vlevo nahoře klepněte na hlavní obrazovce na ikonu vašeho profilu. Zde se přesuňte do Soukromí, kde už jen stačí aktivovat níže v kategorii Volání funkci Vždy přenášet hovory.

Automatické stahování dat

V současné době už má čím dál tím více lidí přístup k mobilním datům. Problém je každopádně v tom, že jsou v tuzemsku mobilní data stále velmi drahá. Pokud chcete mobilní data využívat bez omezování se, tak musíte zaplatit obrovskou částku, anebo mít ideálně nějaký firemní tarif. V opačném případě je nutné, abyste data šetřili co to jde. V rámci aplikace Signal dochází k automatickému stahování fotografií a zvukových zpráv i tehdy, pokud jste připojeni k mobilním datům. Jestliže chcete tyto předvolby pro automatické stahování dat upravit, tak není nic jednoduššího, než na domovské obrazovce aplikace klepnout vlevo nahoře na ikonu vašeho profilu. Zde pak rozklikněte kolonku Data Usage a u jednotlivých možností si vyberte, kdy se data mají stahovat.

Redaktor (nejen) magazínu Jablíčkář, kterého baví informační technologie všeobecně. Kromě práce jsou jeho vášní také sportovní automobily. O společnosti Apple píše již několik let a život bez jablečných produktů už si nedovede představit.

Všechny články autora

Diskuze k článku

    na 11 pro mi blbnout notifikace.. vzdy kdyz je vypnu a zapnu tak chvili funguje v poradku.
    Po nejakem case prestane fungovat a proste zadna upozornení nechodi … nevite cim je ?

    Rád bych Signal na PC win 7 32 bit. Nainstaloval jsem dostupnbou verzi ale po spusteni mi pise ze potreba mit verzi meho OS 64 bit.. mam ale 32 /tak jak bylo ppsano pri stahovani /.. Co mohu udelat ?? potrebuji Signal na mem PC

celý text





Čtěte více



.