Zavřít reklamu

V posledních dnech se na našem magazínu pravidelně věnujeme oblíbené alternativě za WhatsApp, která se nazývá Signal. Tato aplikace patří mezi jednu z nejbezpečnější aplikací, co se tedy ochrany uživatelských dat a dalších informací týče. Z WhatsAppu se na alternativní a bezpečnější aplikace přesouvají především ti uživatelé, kterým se nelíbí nové podmínky používání zmíněného komunikátoru. V minulých článcích už jsme se například podívali na to, jak lze Signal zabezpečit pomocí Touch ID či Face ID, v tomto článku se pak společně podíváme na to, jak v Signalu poslat obrázek, který lze vidět jen jednou.

Jak v aplikaci Signal poslat obrázek, který lze zobrazit jen jednou

V případě, že chcete někomu v rámci Signalu poslat obrázek či fotku, kterou si dotyčný bude schopen zobrazit pouze jednou, a poté dojde ke zničení, tak se nejedná o nic složitého. Postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se přesunuli do aplikace Signal.
  • Na domovské obrazovce si otevřete konkrétní konverzaci, ve které chcete obrázek poslat.
  • Jakmile tak učiníte, tak nalevo od textového pole pro zprávu klepněte na ikonu +.
  • Poté si vyberte fotku či obrázek, který chcete dotyčnému uživateli poslat.
  • Nyní na obrázek klepněte, čímž se ocitnete v náhledu samotného média.
  • Zde je nutné, abyste v levém dolním rohu klepnuli na ikonu kulaté šipky se znakem nekonečna.
  • Po klepnutí se ikona nekonečna změní na jedničku, což značí, že bude fotku možné prohlédnout jen jednou.
  • Nakonec stačí pomocí tlačítka napravo obrázek klasickým způsobem odeslat.

Takto jednoduše lze v rámci Signalu odeslat obrázek, který se po zobrazení druhou stranou automaticky zničí. Jedná se o podobný koncept, se kterým před několika lety přišel Snapchat – na tom si totiž také veškeré fotky mohou uživatelé zobrazit pouze jednou. Tato možnost se hodí v případě, že nechcete, aby si mohla druhá strana vaši fotku nějakým způsobem uložit do fotogalerie. Jakmile dojde k prohlédnutí této fotky, tak se automaticky zničí a není žádným způsobem možné, abyste ji obnovili. Až tedy příště budete posílat nějakou důvěrnou fotku, zvažte tuto možnost.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více