Zavřít reklamu

Jestliže rádi chodíte na zimní procházky, tak je pro vás velmi důležité znát předpověď počasí. V posledních dnech zavalil prakticky celou Českou republiku sníh. Sněžná krajina umí být opravdu kouzelná, avšak nikdo z nás se nejspíše nechce ocitnout ve sněhové vánici s teplotami hluboko pod bodem mrazu. Chcete-li si nějakou procházku naplánovat, rozhodně tak učiňte prvně doma s tím, že se podíváte na počasí. Pomoci vám v tomto případě mohou samozřejmě aplikace pro předpověď počasí – na 5 nejlepších z nich se podíváme v tomto článku.

Yr.no

Hned na začátek se podíváme na aplikaci Yr.no, která dokáže zprostředkovat informace o počasí z norského meteorologického ústavu. Osobně tuto aplikaci používám již opravdu dlouho a musím říct, že je velmi přesná – a právě přesnost je hlavní věcí, kterou si uživatelé u Yr.no pochvalují. Kromě předpovědi si v Yr.no můžete nechat zobrazit pěknou obrazovku s grafikou, která vystihuje aktuální počasí ve vaší oblasti. Nechybí samozřejmě také speciální funkce v podobě různých grafů, anebo třeba mapy s radarem. Yr.no je k dispozici zcela zdarma.

Aplikaci Yr.bo stáhnete zde

Meteoradar

Pokud už jste někdy v minulosti pro sledování počasí využili jinou aplikaci než tu nativní, tak jste dost možná narazili na Meteoradar. Tato aplikace je tady s námi již po dobu několika let a dobrou zprávou je, že se rozhodně nezasekla v době před deseti lety, byť to tak určitou chvíli vypadalo. V současné době ale nabízí Meteoradar příjemné uživatelské rozhraní, společně s mnohými funkcemi. Nechybí tak klasická předpověď počasí, zobrazení povětrnostních podmínek či informace o srážkách. Kromě toho si můžete nastavit widget aplikace, díky čemuž získáte přesné informace o počasí přímo na domovské či uzamčené obrazovce.

Aplikaci Meteoradar stáhnete zde

Windy

Jestliže jste před několika lety měli v chytrém telefonu nainstalovanou aplikaci Windity, tak se vám Windy rozhodně bude líbit – jedná se totiž pouze o přejmenovanou zmíněnou aplikaci Windity. Pokud jste tedy byli s Windity spokojeni, tak lze předpokládat, že se vám bude líbit i Windy. Tuto aplikaci pro zobrazení informací o počasí využívá opravdu mnoho uživatelů, a to především díky čtyřem přesným předpovědním modelům, které si můžete zobrazit. Kromě nich si můžete nechat ve Windy zobrazit různé mapy s informacemi o síle větru, povětrnostních podmínkách, srážkách, bouřkách, apod. Předpověď si pak můžete zobrazit na následující hodiny a dny.

Aplikaci Windy stáhnete zde

In-počasí

Další aplikací v pořadí tohoto seznamu je In-počasí. Ta si před několika měsíci prošla obrovskými změnami, tedy co se týče uživatelského rozhraní a designu. Kromě toho se In-počasí stalo aplikací, která je k dispozici zdarma, a to bez reklam – v minulosti jste si za In-počasí museli zaplatit. V rámci In-počasí se můžete těšit na přesnou předpověď celých devět dní dopředu, a to po jednotlivých hodinách. Nechybí také různé grafy a mapy, společně se srážkovými radary a dalšími funkcemi. Jednotlivé údaje jsou zpracovávány z více než dvěstě různých meteorologických stanic v České republice. Některé z vás by mohl potěšit také fakt, že In-počasí je počin českých vývojářů.

Aplikaci In-počasí stáhnte zde

Ventusky

Jestliže si potrpíte na aplikace, které pochází od českých vývojářů, tak vám kromě In-počasí mohu doporučit také Ventusky. Tato aplikace je stala v poslední době velmi populární a využívá ji opravdu mnoho uživatelů. Nabízí velice přesnou předpověď počasí, společně s různými funkcemi – například pro zobrazení pocitové teploty či radaru, na kterém můžete kontrolovat srážky. O vypočítávání předpovědi počasí se v aplikaci Ventusky stará vlastní komplexní počítačová simulace. Aplikaci Ventusky si můžete pořídit za 79 korun – berte v potaz, že výnos z této aplikace jde do kapes českých vývojářů.

Aplikaci Ventusky stáhnete zde

.