Zavřít reklamu

Před několika dny se v App Store objevila nová větší aktualizace pro mobilní aplikaci Facebook. Ačkoliv byl update mířen spiše pro uživatele iPhone, několika vylepšeních se dočkali i uživatelé iPadu.

Největší novinkou je Timeline pro iPhone. Funkce, která se před nedávnem objevila na webové verzi Facebooku, je nyní přístupná i z vašeho telefonu a brzy by se měla objevit i pro iPad. Ne všem uživatelům však byla tato funkce aktivována i na webu, pokud tedy zatím nemáte Timeline přístupnou, na její mobilní obdobu zatím zapomeňte.

Dalši novinkou pro obě zařízení je přístup k odebírání příspěvků, takzvaným Subscriptions. Subscriptions jsou obdobou kruhů u Google+, díky které si můžete určit, čí příspěvky budete vídat na hlavní stránce a čí ne. Ze zařízení tyto odběry budete moct spravovat a zároveň sledovat, kdo odebírá vás. Přístupné budou také seznamy přátel, které se u Facebooku značně sofistikovaly a už dávno nejsou jen prostým seznamem lidí, které jste si přidali.

Verze 4.1 přináší rychlejší načítáni, nahrávání a komentování fotek (konečně!). Nutno připomenout, že na starši verzi byly výše jmenované činnosti utrpením. Obecně by se měla zrychlit celá aplikace. Do budoucna bychom se mohli dočkat i rozšíření geolokační služby Místa (Places) vzhledem k nedávné akvizi služby Gowalla Facebookem.

Na mobilních aplikacích je každopádně stále co vylepšovat, napřiklad spravování stránek, kde stále nelze přispívat jako admin stránek, nýbrž jen jako přihlášený uživatel. Právě takovéto vylepšení bychom na Jablíčkáři bychom pro správu naši fanouškovské stránky ocenili nejvíce.

.