Zavřít reklamu

Dnes se mi konečně podařilo dokončit redesign tohoto jablečného serveru. Snad se vám tato změna líbí či případně vám aspoň nevadí. Proč se tak stalo a co je zde nového?

Design

K redesignu jsem přistoupil z toho důvodu, že předchozí design byl postaven na volně šiřitelné WordPress šabloně. Ačkoli mi nějakou dobu určitě posloužila, tak teď už spíše dosloužívala a byly s ní jen problémy. Přešel jsem tedy na profesionální lehce upravitelnou Thesis šablonu, kterou jsem si upravil dle svého gusta (mimochodem pracuje se s ní opravdu skvěle!). Snad se vám nový design líbí, snažil jsem se docílit co největší čistoty a přehlednosti.

Komentáře

Na tom nebudu nic měnit, naopak se budu snažit na Twitteru upozorňovat například na slevy iPhone či iPad aplikací ještě více.

Komentáře jsem převedl na moderní systém Disqus. Tato změna přišla již dříve a přinesla sebou několik problémů. Nyní jsou ale všechny komentáře naimportovány a pokud vám někdy zlobil Facebook Connect, tak to by se již stávat nemělo. Můžete se tak přihlásit do komentářů snadno pomocí vašeho Facebook či Twitter účtu.

Krátké Twitter novinky

Na Twitter kanále jsem vždy publikoval o trošku více zpráv, než se dostalo na hlavní stránku Jablíčkáře. Na tom nebudu nic měnit, naopak se budu snažit upozorňovat například na slevy iPhone či iPad aplikací ještě více. Pokud Twitter nepoužíváte, tak o nic nepřijdete, tyto krátké zprávy se budou zobrazovat i na hlavní stránce Jablíčkáře v pravém sloupci.

Rubriky

S příchodem iPadu jsem se musel zamyslet nad změnou rubrik a nakonec jsem se dopracoval k tomu výsledku, který vidíte. Některé kategorie jsem zrušil a články začlenil do již existujících rubrik. Takto nastavené rubriky mi přijdou přehledné pro čtenáře.

Některé další drobnosti

Nově se budou na serveru čas od času zobrazovat ankety. Také máte mnohem snadnější možnost sdílet články s ostatními například přes Twitter tlačítko u každého článku a to i z hlavní stránky. Pokud těmto sociálním sítím příliš neholdujete, tak můžete odebírat alespoň náš denní newsletter. Hodně změn doznala především backendová část, ale ta pro vás čtenáře určitě není tak zajímavá, jako pro mě. Každopádně to znamená, že bude daleko snažší magazín Jablíčkář.cz dále rozvíjet.

Chybičky a nedodělky

Přechod na nový design nikdy neproběhne úplně bez chybičky ale to hlavní se mi snad již podařilo odladit. Pokud si nějaké chyby všimnete, tak si to prosím nenechávejte pro sebe a dejte mi vědět. Určitě některé chyby úspěšně přehlížím. U mnoha článků také chybí náhledy, ale ty budu doplňovat v průběhu času.

Doufám, že se vám nový design líbí a budete se k nám rádi vracet. My se budeme stále snažit přinášet vám ty nejčerstvější  a nejzajímavější Apple zprávy!

.