Zavřít reklamu

Sociální sítě v dnešní době využívá většina z nás. Pravdou ale je, že si čím dál tím více uživatelů začíná uvědomovat, že se jedná především o ohromné „žrouty“ času. Mnoho jedinců stráví denně na sociálních sítích klidně několik dlouhých hodin, což může ve finále vést k různým problémům, a to jak těm fyzickým, tak i vztahovým. Mezi jednu z nejpopulárnějších sociálních sítí patří bezesporu Instagram, který slouží především ke sdílení fotografií a videí. Jestliže si začínáte i vy uvědomovat, že už vám Instagram nic nepřináší a pouze vás obírá o čas, tak se vám bude hodit tento článek.

Jak dočasně deaktivovat účet na Instagramu

Pokud jste usoudili, že si od Instagramu chcete dát pauzu, tak váš účet můžete namísto smazání jednoduše deaktivovat. Po deaktivaci se váš profil skryje ostatním uživatelům až do doby, než ho opětovným přihlášením znovu aktivujete. Nejedná se tak o drastické smazání, kvůli kterému můžete přijít o vaše příspěvky a další data. Dočasnou deaktivaci účtu na Instagramu můžete provést pouze na Macu či počítači a postup je následující:

  • Prvně je nutné, abyste se přesunuli na stránky Instagramu.
  • V případě, že ještě nejste přihlášení, učiňte tak.
  • Jakmile se přihlásíte, tak v pravé horní části klepněte na ikonu vašeho profilu.
  • Otevře se rozbalovací menu, ve kterém klepněte na kolonku Profil.
  • Tímto se ocitnete na stránce s vaším profilem, kde stiskněte tlačítko Upravit profil.
  • Nyní už jen stačí, abyste ve spodní části klepnuli na Dočasná deaktivace vlastního účtu.
  • Po kliknutí stačí vybrat důvod deaktivace a zadat heslo k vašemu účtu.
  • Deaktivaci potvrdíte klepnutím na tlačítko Dočasně deaktivovat účet.

Výše uvedeným způsobem lze tedy provést deaktivaci vašeho účtu na Instagramu. Jakmile deaktivaci provedete, tak se váš profil skryje a ostatní uživatelé vás nebudou schopni na Instagramu vyhledat. Kromě samotného profilu dojde také ke skrytí vašich fotek, komentářů a srdíček, a to do té doby, dokud svůj účet znovu aktivujete. Opětovnou aktivaci lze jednoduše provést tím, že se k vašemu účtu klasickým způsobem přihlásíte. Deaktivaci účtu můžete provést pouze jedenkrát za týden.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více