Zavřít reklamu

Soustředění je jednou z největších novinek současných operačních systémů. Díky Soustředění si můžete vytvořit hned několik různých režimů, které je následně možné nezávisle na sobě individuálně upravovat. U každého režimu si můžete nastavit, kdo se vám bude moci dovolat, popřípadě které aplikace vám budou moci odesílat oznámení, nově si pak můžete nastavit také funkci, díky které se budou veškeré režimy Soustředění automaticky synchronizovat napříč všemi vašimi zařízeními. Kromě toho je ale u každého režimu k dispozici také nespočet dalších voleb, které je možné přizpůsobit.

Jak na Macu ve Zprávách (de)aktivovat zobrazení stavu soustředění

U každého režimu Soustředění si navíc můžete aktivovat funkci, díky které se bude v konverzacích z aplikace Zprávy zobrazovat informace o tom, že máte ztišená omezení. Až doposud tato možnost k dispozici nebyla, tudíž druhá strana nemohla nijak vědět, zdali máte či nemáte původní režim Nerušit aktivní. Pokud se vám tedy někdo snažil dopsat, tak se mu bohužel to skrze váš aktivní režim Nerušit nepovedlo. Dobrou zprávou ale je, že tohle se v režimech Soustředění mění. Nastavit si totiž můžete, aby se druhé straně ve Zprávách v konverzaci s vámi nad textovým polem pro zprávu zobrazila informace o tom, že máte ztišená oznámení. Pokud byste tuto funkci (de)aktivovat, tak postupujte následovně:

  • Prvně na vašem Macu klepněte vlevo nahoře na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak v menu vyberte Předvolby systému…
  • Následně se zobrazí nové okno se všemi dostupnými sekcemi pro úpravu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna pak lokalizujte a rozklikněte sekci Oznámení a soustředění.
  • Zde pak v horní části okna rozklikněte kolonku s názvem Soustředění.
  • Pak si v levé části okna vyberte režim, se kterým chcete pracovat.
  • Nakonec stačí, abyste ve spodní části obrazovky (de)aktivovali Sdílet stav soustředění.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na vašem Macu s nainstalovaným macOS Monterey (de)aktivovat funkci, pomocí které můžete dát ve Zprávách druhé straně vědět o tom, že máte ztišená oznámení, a že s největší pravděpodobnostní neodpovíte. Pokud je to ale nutné, tak po odeslání zprávy může druhá strana klepnout na Přesto odeslat, čímž dojde k „přebití“ režimu Soustředění a notifikace příjemci přijde. Popřípadě lze pro „přebití“ režimu Soustředění využít také opakované hovory, které je ale nutné si nastavit zvlášť.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více