Zavřít reklamu

Základní myšlenkou aktivace služby Rodinné sdílení je možnost udělit ostatním členům domácnosti přístup ke službám Applu, jako jsou Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade nebo úložiště na iCloudu. Mohou se také sdílet nákupy v iTunes nebo App Storu. Princip je takový, že jeden zaplatí, a daný produkt využívají všichni ostatní. V rámci Rodinného sdílení můžete s ostatními členy rodiny snadno sdílet svou polohu v aplikacích Zprávy a Najít přátele. A v aplikaci Najít iPhone jim můžete pomoct najít ztracené zařízení. Jestli máte Apple Watch s watchOS 6, použijte aplikaci Najít lidi.

Princip je jednoduchý 

Organizátor rodiny zapne sdílení polohy v nastaveních Rodinného sdílení. Po zapnutí funkce se jeho poloha automaticky nasdílí ostatním členům rodinné skupiny. Každý člen se pak může rozhodnout, jestli chce sdílet i svou polohu. Když sdílení povolí, ostatní členové rodiny uvidí polohu člena v aplikacích Najít přátele a Zprávy. Jestli nějaký člen rodiny používá iOS 13 a novější, uvidí vaši polohu v aplikaci Najít. Jestli má watchOS 6, uvidí vaši polohu v aplikaci Najít lidi. Stejně tak uvidíte vy jejich polohu.

Pokud máte zapnuté sdílení polohy a ztratíte zařízení nebo vám ho někdo ukradne, ostatní členové rodiny vám ho můžou pomoct najít v aplikaci Najít iPhone. Jestli nějaký člen rodiny má iOS 13 nebo novější, můžete ho poprosit, aby použil aplikaci Najít. Sdílení polohy je ale také závislé na oblasti a není dostupné plošně po celém světě. Někde ho totiž zakazují místní zákony (např. v Jižní Koreji).

Nastavení sdílení polohy 

V Rodinném sdílení si můžete vybrat, kdy chcete sdílet svou polohu s rodinou. Jestli máte sdílení polohy zapnuté zjistíte v Nastavení -> vaše jméno -> Sdílet moji polohu. Zde můžete klepnout na jméno člena rodiny a rovnou mu svou polohu nasdílet. 

Jestli chcete sdílení polohy zastavit, vypněte volbu Sdílet moji polohu. Tím se vaše poloha skryje před všemi členy rodiny i schválenými přáteli. Až ji budete chtít zase začít sdílet, můžete tuto volbu znova zapnout.

Ve výchozím nastavení sdílí polohu to zařízení, na kterém jste se přihlásili do Rodinného sdílení. Pokud polohu chcete sdílet z jiného zařízení, k Klepněte na Nastavení -> vaše jméno -> Rodinné sdílení -> Sdílení polohy -> Sdílet moji polohu -> Zdroj sdílení a vyberte zařízení, ze kterého chcete svou polohu sdílet.

Sdílení polohy a služba Najít iPhone 

Když se připojíte k Rodinnému sdílení a rozhodnete se, že budete s ostatními členy rodiny sdílet svoji polohu, ti budou moct vyhledat a zabezpečit vaše ztracené zařízení. 

Pokud máte na ztraceném zařízení zapnutou službu Najít iPhone, ostatní členové rodiny mají tyto možnosti: 

  • Můžou si zobrazit jeho polohu a zjistit, jestli je online, nebo offline. 
  • Můžou na ztraceném zařízení přehrát zvuk, který vám ho pomůže najít. 
  • Pokud je na zařízení nastavený přístupový kód, můžou zařízení přepnout do režimu ztráty. 
  • Můžou na dálku zařízení vymazat. 

Pokud polohu nesdílíte, nemá rodina k informacím o poloze vašich zařízení přístup. Ostatní členové rodiny vám můžou pomoct i bez polohových informací. Můžou se podívat, jestli je zařízení online, nebo offline, přehrát na něm zvuk, přepnout ho do režimu ztráty nebo ho na dálku vymazat. Než bude člen rodiny moci zařízení vymazat, musí vlastník zařízení zadat heslo pro Apple ID přihlášené na vymazávaném zařízení. 

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více