Zavřít reklamu

Občas se můžete dostat do situace, kdy se ocitnete v nějakém hotelu s kamarádem, ve kterém už jste vy sami osobně byli. Jak už to bývá zvykem, tak mezi první věci, které po příchod na hotel uděláte je, že se připojíte k Wi-Fi síti. Heslo od Wi-Fi sítě se většinou nachází v pokoji na papírku, avšak někdy se může stát, že se na papírek zapomene. Vy jste poté odkázání jít na recepci a na heslo od Wi-Fi se zeptat. Pokud už jste ale někdy v tomto hotelu byli a už jste se na jeho Wi-Fi v minulosti připojili, tak si heslo můžete jednoduše zobrazit přímo v macOS. Pokud se chcete dozvědět, jak na to, tak určitě čtěte dále.

Jak zobrazit hesla uložených Wi-Fi sítí na Macu

Na vašem macOS zařízení, tzn. na Macu nebo na MacBooku, se přesuňte do aplikace Klíčenka. Aplikaci můžete spustit jednoduše pomocí Spotlightu, popřípadě ji najdete ve složce Aplikace. Jakmile se aplikace Klíčenka otevře, tak se v levém menu přesuňte do sekce Systém. Zde už stačí jednoduše lokalizovat název sítě, ke které chcete heslo zobrazit. Hledání mezi všemi záznamy si samozřejmě můžete ulehčit seřazením podle abecedy – stačí kliknout v horním menu na panel Název. Wi-Fi sítě se v seznamu vždy nachází pod druhem Heslo k síti AirPort. Poté, co najdete síť, ke které chcete zjistit heslo, tak na ni dvakrát poklikejte. Zobrazí se další, malé okno, ve kterém zaškrtněte pomocí fajfky možnost Zobrazit heslo. Poté se v novém okně autorizujte pomocí vašeho hesla a stiskněte tlačítko OK. Poté se v novém okně autorizujte ještě jednou – zadejte uživatelské jméno, heslo a klikněte na Povolit. Heslo se poté objeví v textovém poli vedle možnost Zobrazit heslo.

Abyste mohli tento návod využít a zobrazit si heslo k určité Wi-Fi síti, tak je samozřejmě nutné, abyste k síti byli už alespoň jednou připojeni. V případě, že se někdy ocitnete v situaci, kdy budete muset někomu předat heslo k Wi-Fi síti a nebudete si jej pamatovat, tak můžete využít právě aplikace Klíčenka, ve které se nachází nejen hesla k Wi-Fi sítím, ale ke všem účtům, ke kterým jste se kdy na Macu přihlásili. Klíčenku tedy můžete využít i pro ostatní hesla, nejen pro Wi-Fi.

.