Zavřít reklamu

Dnes je jistě všem jasné, jak moc je internet důležitý pro naši práci, vzdělání, ale také pro náš osobní život. V roce 1995 byla ale situace zcela jiná. Právě tehdy vystoupil tehdejší ředitel Microsoftu Bill Gates s prohlášením, že internet je velmi důležitou technologií, jejímuž vývoji a vylepšování by měla být přidělena nejvyšší priorita. Kromě Gatesova prohlášení dnes zavzpomínáme také na den, kdy byl americký daňový úřad napaden hackery.

Bill Gates zdůrazňuje důležitost internetu (1995)

Od historicky první mezinárodní WWW konference uplynulo jen něco málo přes rok, když tehdejší výkonný ředitel společnosti Microsoft Bill Gates vydal zprávu s titulem The Internet Tidal Wave. Gates v této zprávě kromě jiného také uvedl, že Internet se stal “nejdůležitějším předmětem vývoje” od dob prvních osobních počítačů z dílny společnosti IBM, a zdůraznil, že by se vývoj v této oblasti měl stát nejvyšší prioritou nejen ve společnosti Microsoft.

Americký daňový úřad napadli hackeři (2015)

26. května roku 2015 došlo k oznámení o hackerském útoku na americký daňový úřad. Útočníkům se v průběhu tohoto útoku podařilo odcizit údaje o více než stovce tisíc amerických daňových poplatnících. Příslušný úřad sice o útoku informovala 26. května, k úniku dat ale údajně docházelo v předchozích čtyřech měsících. Hackeři se k příslušným údajům dostali přes on-line systém, obsahující informace ze starších daňových přiznání. Hackerům se k informacím podařilo dostat díky úspěšnému zadání údajů, jako bylo třeba datum narození, adresy nebo čísla sociálního zabezpečení daného poplatníka. Podle vyjádření úřadu se jednalo o velmi zkušené pachatele, úřad ihned začal informovat dané uživatele a dočasně pozastavil provoz příslušné aplikace.

heslo
.