Zavřít reklamu

Spotify vydalo novou verzi své iOS aplikace, jež potěší zejména uživatele, kteří využívají Spotify zdarma. I v iPhonech a iPadech je totiž nyní možné streamovat hudbu bez nutnosti platit poplatky. Podmínkou však je zvolené náhodné přehrávání.

Původně museli uživatelé Spotify za přehrávání hudby na iOS zařízeních platit předplatné, ale nyní již mohou na iPhonu poslouchat libovolné skladby a alba zdarma. Jediným omezením je automaticky nastavené náhodné přehrávání. Stejným způsobem mohou být přehrávány také přímo službou či uživateli vytvořené playlisty.

Trochu jiné omezení platí pro iPad. Tam si mohou uživatelé spouštět libovolné skladby, nicméně je budou během poslechu provázet audio reklamy.

Dosud švédská streamovací služba vyžadovala za přehrávání hudby v iOS zařízeních platit předplatné, zejména kvůli licenčním smlouvám s hudebními vydavateli, ale téměř po roce vyjednávání se jí podařilo toto omezení odstranit.

Oficiálně své záměry Spotify oznámilo v prosinci a nyní vše uvedlo v realitu. Celý proces možná urychlil také sílící konkurenční boj. Podobně jako Spotify na sobě neustále pracují také Pandora či Apple se svým iTunes Radiem, které nabízí bezplatné streamování hudby prakticky pro všechny iOS uživatele.

[do action=“aktualizace“ datum=“9. 1. 10:50″/]Spotify začalo náhodné přehrávání zdarma dle ohlasů některých uživatelů spouštět již minulý měsíc, kdy oznámilo, že se k tomuto kroku chystá. Až nejnovější aktualizace sice tuto funkcionalitu oficiálně přináší, ale možnost přehrávat hudbu ve Spotify pro iOS bez nutnosti předplatného měli někteří uživatelé už i v předchozí verzi.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/spotify/id324684580?mt=8″]

Zdroj: AppleInsider
.