Zavřít reklamu

Live Photos jsou tady s námi již po dobu několika dlouhých let – konkrétně se vůbec poprvé objevily před téměř šesti lety u iPhone 6s. Live Photo jsou jednoduše řečeno fotografie, ve kterých je uložený klasický videozáznam. To znamená, že při pořízení Live Photo se automaticky do fotografie uloží záznam, který si poté i se zvukem můžete přehrát ve Fotkách. Jak už ale nejspíše tušíte, tak při využití Live Photos zabírají fotografie o mnoho více místa v úložišti, což nemusí být ideální pro jedince s malým úložištěm. V tomto článku se společně podíváme na to, jak lze Live Photos na iPhone kompletně deaktivovat.

Jak na iPhone kompletně deaktivovat Live Photos

Jak jistě většina z vás ví, tak Live Photos můžete vypnout přímo v aplikaci Fotoaparát. V tomto případě stačí, abyste se do Fotoaparátu přesunuli, a poté vpravo nahoře klepnuli na ikonu Live Photos. Pokud je ikona Live Photos přeškrtnutá, tak to znamená, že při pořízení snímku Live Photo neaktivuje, naopak pokud je žlutá, tak jsou Live Photos aktivní. Jestliže však tímto způsobem Live Photos vypnete, Fotoaparát opustíte, a poté se do něj opět vrátíte, tak se nastavení nezachová a Live Photos budou opět zapnuté, tudíž je musíte opětovně deaktivovat. Naštěstí ale existuje postup, pomocí kterého lze tuto „funkci“ pro opětovnou automatickou aktivaci Live Photos deaktivovat. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iOS zařízení přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže k sekci Fotoaparát, kterou rozklikněte.
  • Na další obrazovce, která se zobrazí, poté nahoře klepněte na Zachovat nastavení.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí přepínače aktivovali možnost Live Photo.

Výše uvedeným postupem docílíte toho, že se vždy zachová nastavení v aplikaci Fotoaparát. To znamená, že pokud po tomto postupu deaktivujete v aplikaci Fotoaparát Live Photos, tak po opuštění a opětovném návratu do této aplikace nedojde k automatické aktivaci Live Photos – ty zůstanou i nadále deaktivované. Kromě toho můžete ve výše uvedené sekci nastavení aktivovat možnosti pro zachování předvoleb, které se týkají režimu fotoaparátu a kreativního ovládání.

Diskuze k článku

    Akorát to není kompletní deaktivace, nýbrž pouhá změna nastavení fotoaparátu. A funguje to tak, což pan autor nezmínil, že se zapamatuje režim, v němž byl fotoaparát, když se aplikace ukončila. Což znamená, že Live Photos se znova aktivují, pokud budou aktivní při odchodu z aplikace. Jednoduchý a nezavádějící popis by určitě lidem pomohl více. Protože ty ostatní předvolby fungují obdobně.

celý text





Čtěte více