Zavřít reklamu

Pokud vlastníte iPhone 6s a novější, tak máte při focení možnost aktivace funkce Live Photos. Tato funkce byla představena již v roce 2015 a má za úkol jediné – připomenout vám určité vzpomínky o mnoho lépe než obyčejná fotografie. Jakmile s aktivním Live Photos klepnete na tlačítko spouště ve Fotoaparátu, tak se do vytvořeného snímku zaznamená také několik okamžiků před a po stisknutí spouště. To znamená, že  si poté můžete zpětně namísto fotografie přehrát krátké video. Live Photos však logicky zabírají i mnoho více místa v úložišti, což může být problémem pro uživatelé starších iPhonů s menší kapacitou úložiště.

Jak na iPhone kompletně deaktivovat Live Photos

Live Photos můžete samozřejmě přímo při focení deaktivovat. Jestliže jste se o to ale někdy pokusili, tak jste si po deaktivaci mohli všimnout, že po opuštění a opětovném otevření aplikace Fotoaparát se Live Photos opět automaticky aktivují. Je tedy nutné, abyste vždy před každým focením Live Photos ručně deaktivovali. Věděli jste však o tom, že existuje možnost, díky které lze Live Photos kompletně deaktivovat, tedy že tuto funkci nebudete muset vždy ručně vypínat? Pokud vás to zajímá, tak je postup následující:

  • Prvně je nutné, abyste se v iOS přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde najděte a otevřete kolonku Fotoaparát.
  • Poté, co kolonku Fotoaparát otevřete, tak se přesuňte do sekce Zachovat nastavení.
  • Nakonec je nutné, abyste zde pomocí přepínače aktivovali možnost Live Photo.
  • Nyní aplikaci Nastavení opusťte a přesuňte se do aplikace Fotoaparát.
  • Zde už jen stačí, abyste pomocí ikony Live Photos vpravo nahoře deaktivovali.
    • Deaktivaci poznáte tak, že se ikona ze žluté barvy přebarví na šedou a přeškrtne se.

Pomocí výše uvedeného postupu jste tedy úspěšně kompletně deaktivovali Live Photos. Ve zkratce jsme pomocí výše uvedeného postupu aplikaci Fotoaparát řekli, aby respektovala vaši volbu pro deaktivaci Live Photos. To znamená, že jakmile jednou Live Photos deaktivujete, tak po opuštění a opětovném spuštění aplikace Fotoaparát nedojde k opětovné automatické aktivaci. Namísto toho zůstanou Live Photos deaktivované. Pokud byste chtěli Live Photos u fotografie vypnout zpětně, tak si snímek v aplikaci Fotky otevřete, a poté klepněte vpravo nahoře na Upravit. Nyní ve spodním menu klepněte na ikonu Live Photos, a poté uprostřed nahoře stiskněte tlačítko LIVE. Jeho barva se ze žluté přemění na šedou, což značí deaktivaci Live Photos. Nakonec stačí volbu potvrdit klepnutím na Hotovo vpravo dole.

Diskuze k článku

    Mě by spíš zajímalo, jestli se z toho live fota dá vytáhnout jiný záběr.

    Otevřete Live Photo, dejte nahoře Upravit, a poté klepněte dole na ikonu Live Photo. V časové ose si pak vyberte snímek, který chcete použít, a klepněte na využít jako výchozí snímek (nebo podobně). Pak klepněte na Hotovo vpravo dole.

celý text





Čtěte více