Zavřít reklamu

Vítejte v novém formátu článků, které se tu budou objevovat každý pátek v podvečer. V rámci nich se podíváme na ty nejzajímavější věci, o kterých jsme v uplynulém týdnu psali, a které jste mohli minout. Pokusíme se vybírat články jak populární, tak se zajímavou diskuzí u kterých by byla škoda, aby se na ně zapomnělo.

Začněme neobvykle nedělí, kdy vyšel návod na reset SMC a NVRAM. Návod je určený především těm, kteří pociťují značné snížení jejich staršího Macu a chtějí s tím něco dělat. Podívejte se do našeho návodu a nebojte se jej vyzkoušet. Možná se budete divit, co ve vašem počítači ještě dřímá!

V pondělí nás (a k tomu i značnou část internetu) zaujala informace o netradiční pracovní nabídce, kterou Apple „schoval“ na své webové stránky. Pokud jste na inzerát narazili znamenalo to, že máte potřebné předpoklady k tomu, se o práci ucházet. Zpráva se do světa rozletěla velmi rychle a Apple na to konto nabídku z webu stáhl. Článek, společně s obrázky, si můžete prohlédnout na odkazu níže.

Ten samý den vyšel další návod, tentokrát šlo spíše o velmi praktický tip, který se týká rychlejšího nabití vašeho iPhonu. Pokud vám tedy vadí, jak pomalu se iPhone nabíjí, nahlédněte do článku níže. Myslím si, že pokud o tomto postupu nevíte, budete nadšeni.

V úterý se odehrála zajímavá diskuze pod článkem, ve kterém se snažíme vysvětlit, proč má funkce odkladu v budíku zpoždění zrovna 9 minut a ještě ke všemu se nedá nijak upravovat. Pokud máte nějakou svou teorii (či zaručenou informaci), napište nám jí do diskuze pod článkem!

Zrychlili jste si Mac na základě návodu výše, ale váš iPhone by něco podobného potřeboval také? Nezoufejte a podívejte se na pár vyzkoušených tipů v článku níže. Opravdu fungují a dokáží zvednout na nohy i několik let starý telefon.

Níže zmíněný článek by rozhodně neměl zapadnout, neboť se jedná o zachycenou historii společnosti Apple. Po několikadenních peripetiích se za pomoci redditu podařilo zachovat téměř čtyřicetiletý videoarchiv všeho oficiálního, s čím kdy společnost Apple přišla. Pokud tedy hledáte nějakou reklamu či spot, vzniknuvší mezi lety 1980 a 2017, určitě ji zde najdete.

Další zajímavý počin si bere na paškál sluchátka EarPods. V článku naleznete 14 funkcí, které základní sluchátka od Applu umí. Některé funkce jsou všem známé, neboť je využíváme denně. Je tam ovšem i pár takových, o kterých jste třeba ještě neslyšeli.

Týdenní rekapitulaci zakončíme jednou velkou spekulací, která se týká možného data zářijové keynote. Podle informací, kterými údajně disponují francouzští mobilní operátoři, se představení novinek od Applu uskuteční 12. září. Příští týden by tak měly být rozeslány pozvánky, tak uvidíme…

.