Zavřít reklamu

Představení nové generace telefonů iPhone 13 je již doslova za dveřmi. Mezi jablíčkáři se proto neustále debatuje nad tím, s jakými novinkami se Apple letos vlastně pochlubí a k jakým změnám dojde. Leakeři pak dokonce již delší dobu predikují řadu nejrůznějších vymožeností. K celé této situace se nyní vyjádřila tchajwanská analytická společnost TrendForce, která přináší náhled na funkce, o kterých se zrovna tolik nemluví.

Takto by mohl vypadat iPhone 13 Pro:

Když se začne mluvit o iPhonech 13, prakticky každému se ihned vybaví příchod menšího horního výřezu a pokročilejšího displeje u modelů Pro. Právě ty by se totiž měly dočkat obrazovky se 120Hz obnovovací frekvencí, což už například u konkurence můžeme vidět dlouhé roky. TrendForce se na to každopádně podíval z trošku jiné strany. Podle jejich slov náš čeká hlavně výkonnější čip A15 Bionic, který si bude zakládat na vylepšeném 5nm+ výrobním procesu. Nadále každopádně ještě zmiňují podporu podstatně rychlejší 5G sítě mmWave ve vícero státech (nejen pouze v USA) a zmenšení interních komponentů telefonu, což jablečné společnosti umožní vsadit na větší baterie. Všechny tyto predikce byly každopádně již dříve zmíněny.

Co se pak týče ceny, TrendForce očekává, že si iPhone 13 (Pro) zachová zhruba stejnou cenovku jako loňská „dvanáctka.“ Nová čtveřice modelů totiž nenabídne přespříliš hardwarových novinek, což Applu umožní udržet cenu na stejné úrovni. Očekávaná generace by se pak měla světu odhalit tradičně během září. Častokrát se také hovoří o tom, že iPhone 13 bude nesmírně populární a v prodejích by tak mohl přeskočit i loňskou řadu. Plánujete jeden z nových telefonů zakoupit? Případně který?

.