Zavřít reklamu

Víte, kolik aktivního času trávíte se svým telefonem? Možná to jen tušíte. Čas u obrazovky na iPhonu je však funkce, která zobrazuje informace o využívání vašeho zařízení včetně takových údajů, v jakých aplikacích a na jakém webu jste nejčastěji. Umožňuje i nastavení limitů a různých omezení, což se hodí zejména rodičům. Telefon je samozřejmě zařízení primárně určené ke komunikaci. Jenže někdy je jí až příliš a někdy můžete jednoduše chtít nebýt okolním světem jakkoli rušeni. Můžete si iPhone vypnout, můžete mu zapnout Letový režim, aktivovat režim Nerušit nebo si definovat i Čas u obrazovky.

Jak nastavit limity pro komunikaci 

Pokud chcete/potřebujete, můžete si telefonní hovory, FaceTime a Zprávy s určitými kontakty na iCloudu zablokovat. Jde tak učinit trvale, ale třeba i jen po určité časové období, což se od definitivního zablokování samozřejmě liší. S kontaktem tak budete v komunikaci pořád, ale jen v daný čas. Kontakty na iCloudu aktivujete v Nastavení -> vaše jméno -> iCloud, kde zapněte volbu Kontakty. 

  • Přejděte do Nastavení. 
  • Otevřete nabídku Čas u obrazovky. 
  • Vyberte Omezení komunikace. 
  • Zvolte V čase u obrazovky nebo V klidovém čase a definujte své preference. 

První nabídka se vztahuje k času, po který máte denně povolený mít zařízení aktivní. Druhá nabídka pak definuje časový úsek, který se týká nastaveného Klidového času. Můžete si samozřejmě vše určit dle svých potřeb, ale jako logické se jeví nechat V čase u obrazovky kohokoli, aby vás mohl kontaktovat skutečně ten, kdo potřebuje. Naopak v Klidovém čase se hodí zvolit např. jen oblíbené kontakty, mezi které může patřit rodina či nejbližší přátelé. Kontakty, které vás v Klidovém čase mohou kontaktovat, si ale vybíráte ručně.

Mějte však na paměti, že pokud se vám někdo, kdo spadá do nastavených limitů, pokusí zavolat nebo poslat zprávu, tak se k vám tato komunikace nedostane. Pokud se „nedovolený“ kontakt pokusíte kontaktovat vy, jeho číslo bude zobrazováno červeně. Uvidíte u něho i ikonu přesýpacích hodin, která právě na funkci Čas u obrazovky odkazuje. Komunikace se v tomto případě samozřejmě neuskuteční. Po vypršení časových limitů nicméně můžete v komunikaci zase pokračovat. 

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více