Zavřít reklamu

Stejně, jako se v posledních dnech začaly objevovat první recenze na nový iPhone 8 a 8 Plus, se dostávají na web také recenze další novinky, kterou Apple představil minulé úterý. Jde o Apple Watch Series 3 a jak první testy ukazují, pravděpodobně se nejedná o takové zahájení produktového cyklu, jaký by si Apple představoval. Několik na sobě nezávislých recenzentů si totiž stěžuje na chybu, která ovlivňuje chování a fungování LTE připojení. A je to právě LTE konektivita, která má být hlavním tahákem Series 3. Alespoň tedy v zemích, kde funguje eSIM. Zpráva je o to horší, že se projevila u značného počtu recenzovaných kusů. Co se bude dít, až nové Apple Watch dorazí prvním majitelům?

S problémem se setkali na serveru The Verge, kde se objevil krátce po zahájení testování. Došlo to tak daleko, že byl autorovi recenze zaslán náhradní model, u něj se ovšem problémy objevily také. S tím samým problémem se museli vypořádat i ve Wall Street Journal, kde dva redaktoři testují tři modely nových hodinek. Oba jsou z jiných států a oba používají jiné operátory, problém je však stále stejný. Jakmile nejsou Apple Watch připojeny k iPhonu, místo napojení na datovou LTE síť se snaží připojit k dostupným a neznámým Wi-Fi sítím, čímž se LTE připojení znemožní. Hodinky tak v ten moment nejsou připojeny k jakýmkoliv datovým službám. To má logicky za následek, že datová konektivita nefunguje.

Vzhledem k četnějšímu výskytu tohoto problému, se objevilo oficiální vyjádření společnosti Apple. Ti tvrdí, že o problému ví a že se jej pokusí vyřešit v nadcházející softwarové aktualizaci. Kdy to ovšem bude, neví s jistotou nikdo.

„Přišli jsme na to, že když se Apple Watch Series 3 pokusí o připojení k neautorizované Wi-Fi síti, zatímco nejsou připojeny ke spárovanému iPhonu, mohou ztratit schopnost se připojit k datové síti. V současné době připravujeme softwarovou nápravu, která se objeví v budoucí aktualizaci.“

Zdroj: Appleinsider, The Verge

.